Švestková marmeláda s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 550 g Cukr moučkový
  • 2 kg Švestky
  • 1 hrnek Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 7013 mg
  • Vitamín A 7013 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.

  • 2

    Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.

Komentáře k receptu