Švestková marmeláda s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 1 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 432.4 mg
- Vláknina 7013 mg
- Vitamín A 7013 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.
-
2
Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.
-
3
Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.