Chalupářský guláš
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g Bobkový list
- 200 g Fazole červené
- 250 g Lečo s párkem
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Houby sušené
- 4 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Vepřový bok
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 73 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 245.2 mg
- Vláknina 1447.8 mg
- Vitamín A 1447.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.