Chalupářský guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Bobkový list
  • 200 g Fazole červené
  • 250 g Lečo s párkem
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Houby sušené
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Vepřový bok
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 245.2 mg
  • Vláknina 1447.8 mg
  • Vitamín A 1447.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.

Komentáře k receptu