Valašský jablkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 184.5 mg
  • Vláknina 2583 mg
  • Vitamín A 2583 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Do mísy dáme vejce s krystalovým cukrem a vyšleháme je do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Směs dobře promícháme a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 25–30 minut.

  • 3

    Upečený koláč necháme vychladnout. Pak ho potřeme čokoládovou polevou. Když zatuhne, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře k receptu