Valašský jablkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 184.5 mg
- Vláknina 2583 mg
- Vitamín A 2583 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Do mísy dáme vejce s krystalovým cukrem a vyšleháme je do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Směs dobře promícháme a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem.
-
2
Koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 25–30 minut.
-
3
Upečený koláč necháme vychladnout. Pak ho potřeme čokoládovou polevou. Když zatuhne, nakrájíme porce a podáváme.