Valašský salát s opékanou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 51 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Brokolice
  • 150 g Klobása ostravská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 541.6 mg
  • Vláknina 8488.5 mg
  • Vitamín A 8488.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem omyjeme brambory, zalijeme 1/2 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na plátky o síle 5–7 mm, dáme do mísy a osolíme podle chuti (1/2 lžičky).

  • 2

    Očištěnou klobásu pokrájíme na kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. Vajíčka uvaříme ve 2 dl vody natvrdo (vaříme je 8–10 minut). Vychlazená oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    V rendlíku si dáme vařit 7 dl vody s 1/2 lžičkou soli. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a když se začne vařit voda, vložíme brokolici, necháme přejít varem 1 minutu, pak ji scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej s česnekem a brambory s nakrájenou klobásou zprudka orestujeme. Pak je i s olejem dáme do mísy, přidáme cibulku, brokolici, vajíčka, bílý pepř a zlehka, ale dobře vše promícháme.

  • 5

    Salát z Valašska podáváme ihned, nebo vychlazený.

Komentáře k receptu