Valašský salát s opékanou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 541.6 mg
- Vláknina 8488.5 mg
- Vitamín A 8488.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem omyjeme brambory, zalijeme 1/2 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na plátky o síle 5–7 mm, dáme do mísy a osolíme podle chuti (1/2 lžičky).
-
2
Očištěnou klobásu pokrájíme na kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. Vajíčka uvaříme ve 2 dl vody natvrdo (vaříme je 8–10 minut). Vychlazená oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
3
V rendlíku si dáme vařit 7 dl vody s 1/2 lžičkou soli. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a když se začne vařit voda, vložíme brokolici, necháme přejít varem 1 minutu, pak ji scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej s česnekem a brambory s nakrájenou klobásou zprudka orestujeme. Pak je i s olejem dáme do mísy, přidáme cibulku, brokolici, vajíčka, bílý pepř a zlehka, ale dobře vše promícháme.
-
5
Salát z Valašska podáváme ihned, nebo vychlazený.