Pikantní fazolový salát s paprikou
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 150 g Cukr krupice
- 250 g Paprika zelená
- 250 g Paprika žlutá
- 250 g Paprika červená
- 170 g Olej slunečnicový
- 500 g Fazole bílé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1.5 kávová lžička Vegeta
- 4 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1.5 l Voda pitná
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 18 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 390.7 mg
- Vláknina 5620.6 mg
- Vitamín A 5620.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.9 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole namočíme den předem do 1 litru studené vody.
-
2
Druhý den si omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky. Očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a pokrájíme na nudličky.
-
3
Namočené fazole slijeme, dáme do hrnce, zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme papriku, cibuli, olej, majoránku a pod pokličkou dusíme 10 minut. Pak přidáme rajčata a ještě dusíme 5 minut. Hrnec s fazolí odstavíme z plotny, podle chuti přimícháme sůl, cukr, ocet, vegetu a chilli papričku.
-
4
Směs dáme do připravených čistých a suchých zavařovacích sklenic, dobře uzavřeme čistými víčky a sterilujeme ve vodní lázni 10 minut při 90 °C.