Čokoládový puding se šlehačkou
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 60 g Ořechy lískové
- 100 g Cukr moučkový
- 50 g Piškoty dětské
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 60 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 485.4 mg
- Draslík 336.7 mg
- Vláknina 5950 mg
- Vitamín A 5950 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme máslo s cukrem, žloutky a vanilkou a třeme cca 30 minut. Přidáme strouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozdrobené piškoty.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme studený s ušlehanou smetanou.