Telecí játra dušená v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 200 g Pórek
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 50 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 668 mg
  • Draslík 726.2 mg
  • Vláknina 2175 mg
  • Vitamín A 2175 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V rozpáleném oleji osmažíme pórek, přidáme játra a smažíme po obou stranách. Poté podlijeme pivem, přisypeme zázvor, promícháme a pod poklicí dusíme, až jsou játra měkká.

  • 3

    Do omáčky vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce vody a chvíli povaříme. Před podáváním ochutíme solí a sojovou omáčkou.

Komentáře k receptu