Králík nadivoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 3 ks Hřebíček
  • 7 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Králík
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 277.2 mg
  • Draslík 965.3 mg
  • Vláknina 1367.8 mg
  • Vitamín A 1367.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme a osolíme. Česnek prolisujeme, celé koření rozdrtíme a všechno koření promícháme s česnekem. Směsí potřeme porce králíka, vložíme do pekáče, přidáme kousky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 2

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu