Hovězí na víně
Suroviny
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Hřebíček
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 l Víno červené
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 104 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 828 mg
- Vláknina 2845.3 mg
- Vitamín A 2845.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.
-
2
Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
-
3
Plátky masa podáváme s omáčkou.