Kantonské nudle smažené
Suroviny
- 125 g Kapusta hlávková
- 675 g Hovězí maso zadní
- 75 g Bambusové výhonky
- 25 g Fazolové lusky zelené
- 350 g Nudle vaječné
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 16 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 171.4 mg
- Draslík 564.2 mg
- Vláknina 9759.5 mg
- Vitamín A 9759.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle povaříme v hrnci s vařící vodou cca 3 minuty. Procedíme je, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme nudle a smažíme dvě minuty. Necháme okapat a dáme stranou.
-
3
Zbývající olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj hovězí nudličky a smažíme, přidáme pokrájenou kapustu, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme. Přidáme sójovou omáčku, sherry, vývar a cukr a vše promícháme.
-
4
Vmícháme do směsi nudle.
-
5
Podáváme horké, ozdobené zelenou petrželkou.