Palačinky s hráškem a kukuřicí
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 200 g Kukuřice mražená
- 40 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka žitná bílá
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 75 ml Voda pitná
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 394.6 mg
- Vláknina 10150 mg
- Vitamín A 10150 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme žitnou mouku, přidáme žloutky, přilijeme mléko, vodu a vymícháme hladké těsto na palačinky. Přimícháme sníh z bílků a necháme odpočinout asi 10 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, přidáme zmraženou kukuřici s hráškem, podlijeme vývarem a podusíme asi 7 minut. Zakápneme worcesterem, necháme tekutinu téměř vyvařit a odstavíme.
-
3
V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla a smažíme na ní tenké palačinky dozlatova. Rozdělíme je na talíře, svineme do kornoutku, naplníme zeleninou a ještě teplé podáváme.