Ovocný nákyp s maraschinovým krémem
Suroviny
- 100 g Kompot hruškový
- 100 g Kompot jahodový
- 100 g Kompot meruňkový
- 100 g Kompot višňový
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Mouka pšeničná hrubá
- 125 g Cukr moučkový
- 35 g Cukr moučkový
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
- 0.0625 l Likér Maraschino (Maraska)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 36 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 784.7 mg
- Draslík 222.1 mg
- Vláknina 3665.4 mg
- Vitamín A 3665.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo.
-
2
Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme.
-
3
Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme.
-
4
Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout.