Ovocný nákyp s maraschinovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Kompot hruškový
  • 100 g Kompot jahodový
  • 100 g Kompot meruňkový
  • 100 g Kompot višňový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka pšeničná hrubá
  • 125 g Cukr moučkový
  • 35 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.0625 l Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 784.7 mg
  • Draslík 222.1 mg
  • Vláknina 3665.4 mg
  • Vitamín A 3665.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo.

  • 2

    Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme.

  • 3

    Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme.

  • 4

    Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Komentáře k receptu