Šampaňské semifreddo s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Ostružiny
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Víno šumivé (sekt)
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 234 mg
  • Draslík 141.6 mg
  • Vláknina 5300 mg
  • Vitamín A 5300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 501.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme šampaňské a ušlehanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Formu vyložíme potravinářskou fólií, vlijeme směs, nasypeme ostružiny a dáme asi na 8hodin chladit do mrazáku.

  • 3

    Před podáváním semifreddo nakrájíme na plátky nebo vytvarujeme kopečky a pokapeme javorovým sirupem.

Komentáře k receptu