Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 270 g Anglická slanina
  • 170 g Bulgur
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 107.2 mg
  • Draslík 454.3 mg
  • Vláknina 17764.1 mg
  • Vitamín A 17764.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.

  • 2

    Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.

  • 4

    Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.

Komentáře k receptu