Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem
Suroviny
- 270 g Anglická slanina
- 170 g Bulgur
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 45 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 107.2 mg
- Draslík 454.3 mg
- Vláknina 17764.1 mg
- Vitamín A 17764.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.
-
2
Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.
-
3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.
-
4
Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.