Rybí polévka s krevetami a zeleninou
Suroviny
- 50 g Halibut atlantický
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 100 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 5 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 28 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 780.8 mg
- Vláknina 8420.5 mg
- Vitamín A 8420.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtiny a odstraníme zrníčka.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a rajčata. Osmahneme, přidáme papriku a brambory nakrájené na kostičky. Ochutíme oreganem, bobkovým listem, solí a přilijeme rybí vývar a bílé víno.
-
4
Na mírném ohni vaříme dokud zelenina nezměkne, poté přidáme halibuta a oloupané krevety.
-
5
Povaříme cca 10min, odstavíme, dle chuti dochutíme a podáváme.