Rybí polévka s krevetami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Halibut atlantický
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 780.8 mg
  • Vláknina 8420.5 mg
  • Vitamín A 8420.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtiny a odstraníme zrníčka.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a rajčata. Osmahneme, přidáme papriku a brambory nakrájené na kostičky. Ochutíme oreganem, bobkovým listem, solí a přilijeme rybí vývar a bílé víno.

  • 4

    Na mírném ohni vaříme dokud zelenina nezměkne, poté přidáme halibuta a oloupané krevety.

  • 5

    Povaříme cca 10min, odstavíme, dle chuti dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu