Chňápal s orientální směsí
Suroviny
- 700 g Chňapal červený
- 30 g Máslo bylinkové
- 20 g Řeřicha
- 5 g Česnek sušený
- 5 g Paprika mletá sladká
- 5 g Sůl
- 5 g Chilli koření mleté
- 3 g Oregano sušené
- 3 g Pepř cayenský
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Kmín římský
- 1.2 g Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 65.1 mg
- Draslík 783.1 mg
- Vláknina 3698.4 mg
- Vitamín A 3698.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Orientální směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat.
-
2
V kastrolu rozpálíme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna smažíme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat.
-
3
Plátky ozdobíme hrudkou bylinkového másla, řeřichou a servírujeme.