Marinovaný mořský pstruh

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 899.5 mg
  • Vláknina 1952.9 mg
  • Vitamín A 1952.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského syrového pstruha omyjeme a nakrájíme jej šikmo na plátky a naskládáme ho do skleněné mísy, pokapeme mořského pstruha olejem a citronovou šťávou, pažitkou a necháme ho 15 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku - nakrájíme si rajčata, přidáme k nim sůl, pepř, rozetřený česnek, pažitku, petrželku a vše pokapeme olejem. Porce mořského pstruha rozložíme na gril, grilujeme cca 7 - 8 minut z každé strany, ugrilovaného pstruha poté přendáme na talíře a polijeme omáčkou.

Komentáře k receptu