Ovocná polévka vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 15.9 mg
- Vláknina 1113 mg
- Vitamín A 1113 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.