Zeleninové rizoto s hovězím masem
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
- 400 g Žampiony čerstvé
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 150 g Hrášek mražený
- 400 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Majoránka
- 3 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 8 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 1631.4 mg
- Vláknina 34737.2 mg
- Vitamín A 34737.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.
-
2
Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.
-
3
Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.
-
4
Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.