Kari rýže s pomerančem a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 800 g Losos - filety
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 1049.4 mg
  • Vláknina 10412 mg
  • Vitamín A 10412 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, přidáme nasekané lískové oříšky, propláchnutou rýži a vše krátce opražíme. Podlijeme vývarem, vmícháme kari koření a dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a šťávu zachytíme.

  • 3

    Omyté filety z lososa zakapeme pomerančovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Svaříme 250 ml vody, víno, bobkový list a snítky petrželové nati. Ve vývaru podusíme lososa 10 minut.

  • 5

    Na talíře upravíme rýži, dílky pomeranče, lososa a pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu