Kari rýže s pomerančem a lososem
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 800 g Losos - filety
- 100 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 23 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 117.8 mg
- Draslík 1049.4 mg
- Vláknina 10412 mg
- Vitamín A 10412 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, přidáme nasekané lískové oříšky, propláchnutou rýži a vše krátce opražíme. Podlijeme vývarem, vmícháme kari koření a dusíme asi 20 minut.
-
2
Oloupaný pomeranč rozebereme na dílky a šťávu zachytíme.
-
3
Omyté filety z lososa zakapeme pomerančovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
Svaříme 250 ml vody, víno, bobkový list a snítky petrželové nati. Ve vývaru podusíme lososa 10 minut.
-
5
Na talíře upravíme rýži, dílky pomeranče, lososa a pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.