Králík v bylinkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 400 g Rajčata
  • 50 ml Sherry brandy
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 1412.5 mg
  • Vláknina 3996.2 mg
  • Vitamín A 3996.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.

  • 3

    Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.

Komentáře k receptu