Kompot rynglový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 3 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryngle dobře omyjeme pod tekoucí vodou, podélně je rozřízneme a vypeckujeme. Ryngle vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přilijeme vanilkovou esenci, zakápneme likérem a přivedeme k varu. Vaříme velmi pozvolna asi 8 minut. Hrnec odstavíme a ryngle necháme vychladnout ve vlastní šťávě.
-
2
Ryngle i se šťávou rozdělíme do kompotových pohárků a těsně před podáváním je ještě vychladíme v lednici.