Kompot rynglový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Ryngle
  • 250 ml Voda pitná
  • 150 ml Sirup rybízový
  • 3 ml Tresť vanilková
  • 30 ml Likér jablkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryngle dobře omyjeme pod tekoucí vodou, podélně je rozřízneme a vypeckujeme. Ryngle vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přilijeme vanilkovou esenci, zakápneme likérem a přivedeme k varu. Vaříme velmi pozvolna asi 8 minut. Hrnec odstavíme a ryngle necháme vychladnout ve vlastní šťávě.

  • 2

    Ryngle i se šťávou rozdělíme do kompotových pohárků a těsně před podáváním je ještě vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu