Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Nudle široké
- 800 g Losos - filety
- 125 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 13 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 941.2 mg
- Vláknina 4415.5 mg
- Vitamín A 4415.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme.
-
2
Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě.
-
3
V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem.
-
4
Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.