Vepřová pečeně dušená na pivu se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 52 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 918.8 mg
- Vláknina 2883.1 mg
- Vitamín A 2883.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, z masa nakrájíme čtyři plátky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso poloměkké, přimícháme žampiony a dovaříme.