Vepřová pečeně dušená na pivu se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřová pečeně
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 918.8 mg
  • Vláknina 2883.1 mg
  • Vitamín A 2883.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, z masa nakrájíme čtyři plátky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso poloměkké, přimícháme žampiony a dovaříme.

Komentáře k receptu