Zaječí guláš na pivu
Suroviny
- 1500 g Zaječí maso
- 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 966.4 mg
- Vláknina 299.8 mg
- Vitamín A 299.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
-
2
Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.