Česnekový guláš s paprikou
Suroviny
- 800 g Cibule
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 10 stroužek Česnek
- 1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kg Hovězí kližka
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 286.1 mg
- Vláknina 6201.8 mg
- Vitamín A 6201.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, z paprik vykrojíme semena a nakrájíme papriky na proužky, česnek rozdrtíme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli a restujeme ji, až je zlatá. Poté přidáme maso a restujeme za stálého míchání. K masu přidáme papriky, mletou papriku, sůl, pepř, zamícháme, vlijeme pivo a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme česnek a dovaříme.