Pivní guláš z klobás
Suroviny
- 200 g Pórek
- 400 g Klobása debrecínská
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 45 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 141.9 mg
- Vláknina 3319.5 mg
- Vitamín A 3319.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a pórek nakrájíme na plátky, klobásy na tenčí kolečka.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s pórkem, přidáme klobásy a restujeme. Poté přisypeme koření, sůl, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Nakonec vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve vodě a krátce povaříme.