Tradiční pivní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Chléb celozrnný žitný
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 13255.2 mg
  • Vitamín A 13255.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát.

  • 3

    Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu.

Komentáře k receptu