Zmrzlina z jahod a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 300 g Cukr moučkový
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 640.3 mg
  • Draslík 93.8 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody propasírujeme nebo rozmačkáme, smícháme s trochou smetany. Necháme chvilku odležet, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.

  • 2

    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Jahody se smetanou ještě trochu rozetřeme a vmícháme do hmoty na zmrzlinu.

  • 3

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře k receptu