Koprovo-vinná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 109.6 mg
  • Vláknina 984 mg
  • Vitamín A 984 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.

  • 2

    Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.

Komentáře k receptu