Koprovo-vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 109.6 mg
- Vláknina 984 mg
- Vitamín A 984 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.
-
2
Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.
-
3
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.