Vinná klobása na pivu s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 79 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 16.9 mg
- Vláknina 234.7 mg
- Vitamín A 234.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu rozdělíme na 4 díly, každý smotáme do šneka, na kříž propíchneme špejlemi, poprášíme moukou a usmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
-
2
Osmažené klobásy přelijeme černým pivem, v němž jsme rozmíchali jemně nastrouhaný křen a hořčici. Na mírném plameni pod poklicí dusíme asi 30 minut. Poté poklici odložíme a šťávu necháme zredukovat, až zhoustne.