Koláč s jablky a pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 250 g Tuk rostlinný
  • 150 g Rozinky bílé
  • 2 ks Banány
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1.5 kg Jablka
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 14 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 359.9 mg
  • Vláknina 7898.3 mg
  • Vitamín A 7898.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.

  • 2

    Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.

  • 3

    Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.

  • 4

    Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme

  • 5

    Pudink:

  • 6

    Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.

Komentáře k receptu