Koláč s jablky a pudinkem
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 600 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Pudinkový prášek - vanilkový
- 250 g Tuk rostlinný
- 150 g Rozinky bílé
- 2 ks Banány
- 1.5 l Mléko polotučné
- 1.5 kg Jablka
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 14 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 5 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 14 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 359.9 mg
- Vláknina 7898.3 mg
- Vitamín A 7898.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
-
2
Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.
-
3
Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.
-
4
Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme
-
5
Pudink:
-
6
Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.