Smažené vepřové ledvinky se zeleninou
Suroviny
- 230 g Kompot ananasový
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 350 g Vepřové ledvinky
- 170 g Hrachové lusky
- 230 g Fazolové výhonky
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 265 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 279.1 mg
- Draslík 521.8 mg
- Vláknina 15826 mg
- Vitamín A 15826 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas scedíme, šťávu uchováme. Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Na omáčku smícháme v misce kukuřičný škrob, ananasovou šťávu, přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, ocet a prášek z pěti druhů koření. Důkladně promícháme a odložíme stranou.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekanou chilli papričku bez semínek a zázvor a cca 1/2 min. za stálého míchání restujeme. Přidáme maso a zlehka povaříme cca 2-3 min. Vmícháme na tenké kousky pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku a vaříme další 2-3 min. Přidáme napůl rozkrojené hrachové lusky, fazolové výhonky a kukuřici a za stálého míchání povaříme 1-2 min. Nakonec přilijeme připravenou omáčku spolu se zbytkem ananasové šťávy a vaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň a prohříváme ještě 1-2 min. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr, okořeníme dle chuti, rozdělíme na talíře, posypeme praženými sezamovými semínky a podáváme.