Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin
Suroviny
- 350 g Nudle vaječné
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Vejce křepelčí
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 0.5 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Skopová kýta
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 42 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 655.1 mg
- Vláknina 17901.2 mg
- Vitamín A 17901.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme.
-
2
Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne.
-
3
Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka.
-
4
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.
-
5
Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.