Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Nudle vaječné
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Vejce křepelčí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Skopová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 655.1 mg
  • Vláknina 17901.2 mg
  • Vitamín A 17901.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme.

  • 2

    Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne.

  • 3

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka.

  • 4

    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu