Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 67 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 210.1 mg
- Draslík 162.5 mg
- Vláknina 5175 mg
- Vitamín A 5175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 591 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem vyložíme cedník pláténkem a naplníme tvarohem. Okraje plátna přeložíme, uhladíme, položíme na ně talíř a zatížíme. Tvaroh necháme cca 12 hodin odkapávat. Mezitím občas přimáčkneme.
-
2
Druhý den smícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem, ušleháme do pěny. Do krému přidáme rozinky, sekané mandle, špetku soli a tvaroh.
-
3
Plátnem vyložíme hranatou formu na paschu nebo cedník o obsahu cca 1 litr. Naplníme připravenou hmotou, okraje nahoře přehneme a opět zatížíme. Necháme v lednici ca 24 hodin odkapávat.
-
4
Poté vyklopíme na tác, ozdobíme kousky kandovaného ovoce a podáváme.