Kaštanový vermicelles
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 998.6 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany nařízneme ostrým nožem na vypouklé straně, vložíme do vroucí vody, cca 5 minut povaříme, poté zprudka zchladíme. Ihned oloupeme a odstraníme i tenkou hnědou slupku. Vložíme je znovu do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté zvolna cca 30 minut povaříme.
-
2
Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a odkrojíme tenkou vrstvu kůry. Šťávu vymačkáme, smícháme se 1/4 l vody, cukrem a pomerančovou kůrou a vaříme cca 10 minut do zhoustnutí.
-
3
Ze sirupu vyjmeme pomerančovou kůru, přilijeme pomerančový likér. Kaštany scedíme, propasírujeme lisem na brambory, necháme trochu vychladnout.
-
4
Smetanu ušleháme do polotuha s moučkovým cukrem. Kaštanovou hmotu vložíme do lisu na noky a protlačíme ji tak, aby vznikly dlouhé nudličky. Ty rozdělíme na dezertní talířky, doplníme šlehačkou, posypeme kakaem a podáváme.