Jednoduchá francouzská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1488 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 344.7 mg
- Draslík 469.8 mg
- Vláknina 2212.5 mg
- Vitamín A 2212.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme metlou vejce se solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a nakonec nadrobený sýr.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo, a za stálého míchání vlijeme část směsi. Smažíme na mírném plameni a kontrolujeme, až je napůl opečená. Potom přehneme dva okraje do středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme dopéct horní stranu omelety. Ihned servírujeme.