Mandlové hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 23 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1030.3 mg
- Vláknina 41333.3 mg
- Vitamín A 41333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu smícháme umleté mandle s cukrem a bílky do pevné hmoty. Rozdělíme ji na třetiny, do jedné zapracujeme kakaový prášek.
-
2
Z kakaové hmoty tvarujeme kloboučky hříbků, ze zbylé hmoty nožičky. Nožičky vytvarujeme tak, aby hříbky pevně stály. Klobouček s nožičkou spojíme bílkem.
-
3
Houby klademe na plech s fólií a necháme hříbky zaschnout.