Mandlové hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kakao - prášek
  • 200 g Mandle
  • 200 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1030.3 mg
  • Vláknina 41333.3 mg
  • Vitamín A 41333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu smícháme umleté mandle s cukrem a bílky do pevné hmoty. Rozdělíme ji na třetiny, do jedné zapracujeme kakaový prášek.

  • 2

    Z kakaové hmoty tvarujeme kloboučky hříbků, ze zbylé hmoty nožičky. Nožičky vytvarujeme tak, aby hříbky pevně stály. Klobouček s nožičkou spojíme bílkem.

  • 3

    Houby klademe na plech s fólií a necháme hříbky zaschnout.

Komentáře k receptu