Nasigoreng
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Garnát obecný
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 400 g Rýže jasmínová
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 hrst Cibulka jarní
- 0.5 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 12 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 52.1 mg
- Draslík 787.1 mg
- Vláknina 6144.6 mg
- Vitamín A 6144.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut.
-
3
Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.