Šafránová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 510.2 mg
- Vláknina 9605.5 mg
- Vitamín A 9605.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme.
-
2
Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu.