Šafránová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 250 g Paprikové lusky čerstvé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 510.2 mg
  • Vláknina 9605.5 mg
  • Vitamín A 9605.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme.

  • 2

    Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu.

Komentáře k receptu