Bylinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 213.5 mg
- Vláknina 4135.8 mg
- Vitamín A 4135.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nasekané bylinky a krátce podusíme.
-
2
Poté přimícháme hořčici a zeleninový vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme základní světlou omáčku a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k mrkvi.