Jelení ragú s brokolicí a ovocem
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 700 g Jelení maso
- 200 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mandarinky
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 3 špetka Sůl
- 4 plátek Jablka
- 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 163.8 mg
- Draslík 943.2 mg
- Vláknina 5731.6 mg
- Vitamín A 5731.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
-
2
Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.
-
3
V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.
-
4
Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.