Jelení ragú s brokolicí a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 700 g Jelení maso
  • 200 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mandarinky
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 3 špetka Sůl
  • 4 plátek Jablka
  • 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 943.2 mg
  • Vláknina 5731.6 mg
  • Vitamín A 5731.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.

  • 3

    V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.

  • 4

    Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.

Komentáře k receptu