Letní pěna s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 418.5 mg
- Vláknina 4745.7 mg
- Vitamín A 4745.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nejprve přelijeme horkou a potom studenou vodou a pak
-
2
z nich stáhneme slupku. Rozpůlíme je, vnitřek rajčat i se semínky vydlabeme lžičkou a propasírujeme přes hrubé sítko.
-
3
K propasírovaným vnitřkům přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř, v mixéru rozmixujeme.
-
4
V kastrůlku s vodou na mírném ohni rozpustíme želatinu, kterou rychle vmícháme do rozmixované směsi a uložíme do chladničky ztuhnout. Během chlazení směs občas promícháme.
-
5
Do vychlazené rajčatové směsi opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a nasekané bylinky. Tuto hmotu rozdělíme do šesti olejem vymazaných formiček a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vyklopíme formičky na talíře a ozdobíme bazalkou, nebo řeřichou a cherry rajčaty, která předem namočíme v dresinku.