Zeleninové casserole
Suroviny
- 250 g Brambory
- 200 g Cuketa
- 500 g Kedlubna
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Fazole bílé
- 50 g Sýr Čedar
- 200 g Karotka baby
- 300 ml Víno bílé
- 600 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Solamyl
- 8 ks Šalotka
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 špetka Cukr třtinový
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 12 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 1661.3 mg
- Vláknina 16429 mg
- Vitamín A 16429 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků.
-
2
Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme.
-
3
Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut.
-
4
Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den.