Telecí maso dušené na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 297.8 mg
- Vláknina 2432 mg
- Vitamín A 2432 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
-
3
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.