Bylinkové kuličky
Suroviny
- 900 g Brambory
- 125 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Hořčice francouzská
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.22 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 870.9 mg
- Vláknina 11470.1 mg
- Vitamín A 11470.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy.
-
2
Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky.
-
3
V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance.
-
4
Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé.