Wontony křupavé
Suroviny
- 60 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 16 plátek Těsto Wonton
- 1 polévková lžíce Cibule
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 100.7 mg
- Vláknina 1252.3 mg
- Vitamín A 1252.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V předehřáté pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný kořen zázvoru, česnek a 2 minuty smažíme. Přidáme pokrájené houby a 2 minuty smažíme. Osolíme a necháme vychladnout.
-
2
Lžičku hotové houbové náplně dáme do středu každého čtverce wontonového těsta. Dva opačné konce těsta složíme dohromady do tvaru trojúhelníku a stiskneme k sobě. Totéž uděláme i se zbývajícími konci.
-
3
Na každé párátko napíchneme 2 wontony. V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme na něm wontony, aby byly křupavé. Wontony nesmí zhnědnout. Vyndáme a necháme okapat.
-
4
Připravíme omáčku - rozehřejeme v pánvi olej, do misky dáme nakrájené jarní cibulky a přelijeme horkým olejem. Přimícháme chilli papričky, sójovou omáčku, vinný ocet, sherry a cukr.
-
5
Křupavé wontony dáme do servírovací mísy a podáváme k nim omáčku, do které se namáčejí.