Chřestová omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 145.4 mg
- Vláknina 2757.5 mg
- Vitamín A 2757.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
-
2
Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
-
3
Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
-
4
Svařené víno a chřest rozmixujeme.
-
5
Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
-
6
Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.