Chřestová omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 90 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 145.4 mg
  • Vláknina 2757.5 mg
  • Vitamín A 2757.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.

  • 2

    Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.

  • 3

    Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.

  • 4

    Svařené víno a chřest rozmixujeme.

  • 5

    Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.

  • 6

    Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.

Komentáře k receptu