Reveňový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 280 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Piškoty cukrářské
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 350.2 mg
  • Vláknina 4375 mg
  • Vitamín A 4375 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostičky nakrájenou reveň (rebarboru) vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a podusíme doměkka.

  • 2

    Žloutky s 200 g moučkového cukru umícháme do pěny, přidáme vychladlou reveň, ještě chvíli mícháme. Přidáme mleté ořechy, znovu zamícháme.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý moučkový cukr, znovu šleháme. 2/3 ušlehaného sněhu vmícháme do reveňového krému.

  • 4

    Krém rozdělíme do misek, pomocí cukrářského sáčku ozdobíme zbylým sněhem.

  • 5

    Podáváme s cukrářskými piškoty.

Komentáře k receptu