Žlutá papriková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2807 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 1266.1 mg
- Vláknina 14622 mg
- Vitamín A 14622 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 422.3 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky ogrilujeme, poté oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme. Zvolna je asi 20min provaříme v zeleninovém vývaru s prolisovaným česnekem a chilli omáčkou.
-
2
Poté rozmixujeme a znovu prohřejeme.
-
3
Omáčka je vhodná zejména k chřestu.